Головна » 2017 » Липень » 11 » 16 липня у селі Ворочово Перечинського району відбудеться обласний фестиваль етнічного мистецтва «Лемківська ватра»
12:34
16 липня у селі Ворочово Перечинського району відбудеться обласний фестиваль етнічного мистецтва «Лемківська ватра»

У неділю Перечинщина запалить «Лемківську ватру» на Закарпатті, що вже стала незабутнім святом для краян і гостей, які бережуть у серцях народні традиції та звичаї, вважаючи їх оберегами національної духовності. Його мета – збереження традицій, звичаїв та обрядів лемків, розвиток оригінального народного мистецтва, а також популяризація туристично-рекреаційних можливостей Закарпаття.

У рамках фестивалю відбудеться молебень і покладання вінків до Пам’ятного Хреста полеглим Січовим стрільцям.

Програма передбачає також ігри, забави та майстер-класи із різних видів народних художніх  промислів лемків.

Гурмани матимуть чудову нагоду скуштувати лемківські традиційні страви та напої, а шанувальники музики почують народні пісні у виконанні відомого закарпатського гурту «Гудацька тайстра».

Тут, просто неба, будуть представлені вироби  декоративно-прикладного мистецтва: вишивані рушники, сорочки, образи, картини, вироби з дерева тощо.

Географія проживання українських лемків є дуже широкою, адже доля розкидала їх по всьому світу. Знаково те, що  вони пронесли із собою з українських земель через усю Європу до далекої Америки різнобарвний світ лемківської культури, тепло душі, житейську мудрість від діда-прадіда і Божу іскру, з якої на фестивалі запалили ватру.

 Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 413 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури