Головна » 2016 » Травень » 13 » Антоніна Дурда представила свої роботи у Вінниці на виставці «Великодня писанка»
15:57
Антоніна Дурда представила свої роботи у Вінниці на виставці «Великодня писанка»

Свято було започатковане на обласному рівні у 2000 році управлінням культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницьким обласним центром народної творчості. Відтоді щорічно напередодні Великодніх свят у світлиці Вінницького ОЦНТ відкривається виставка «Великодня писанка», на базі якої проводяться майстер-класи за участю провідних майстрів писанкарства області.

У 2007 році з метою відродження національних традицій писанкарства в Україні за підтримки Міністерства культури і туризму України свято отримало статус всеукраїнського і відбувається раз у три роки на Великодні свята.

Цьогоріч дійство відбулося в обласній філармонії, де пройшла виставка «Великодня виставка – 2016», майстер-клас, а також – творчі зустрічі на тему «Українська традиційна писанка: її роль і місце в сучасних умовах».

Мета свята, як відзначили організатори, – підтримка і розвиток української національної культури, відродження традицій, свят та обрядів народу, збереження, розвиток і популяризація писанкарства, встановлення, зміцнення творчих зв’язків між майстрами з усієї України.

Антоніна Дурда відзначила високий організаційно-методичний рівень дійства, теплу і дружню атмосферу, що панувала на святі. Особливо приємно було зустрітися з сестрами Мариною й Оксаною Верховими, з якими вона разом навчалася в Ужгородському училищі прикладного мистецтва. До слова, Марина Верхова – автор книжки про писанкарство Поділля, а ще –  чудова писанкарка. Пані Антоніна зауважила, що здобула там чудовий творчий досвід, ознайомилася з особливостями писанкарства різних регіонів країни, глибше зрозуміла це древнє сакральне мистецтво.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист
Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 522 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури