Головна » 2017 » Серпень » 8 » БОЙКІВСЬКІ ФЕСТИНИ-2017
16:43
БОЙКІВСЬКІ ФЕСТИНИ-2017

2-6 серпня 2017 року в м. Турка Львівської області проводились Шості всесвітні бойківські фестини». Активну участь у фестивалів брали аматорські колективи і виконавці із Закарпаття - народний фольклорний колектив «Музики» Великоберезнянського районного будинку культури, солістка-вокалістка Дарина Лесів (Ужгородська дитяча музична школа ім. П.Чайковського) та дитячий танцювальний колектив «Лідер Денс» (Ужгородська ЗОШ №20).

У програмі фестин проходив огляд-конкурс автентичного фольклору під гаслом «Відлуння бойківського краю». Там змагалися 17 конкурсантів із Львівщини, Одеси та Ужгорода. Почесне журі визначило переможців. Серед конкурсантів почесні призові місця  – лауреат третього ступеню Шостих Всесвітніх бойківських фестон – вибороли учасники із Ужгороду, які змагалися у двох номінаціях; Дарина Лесів, номінація солісти-вокалісти (Ужгородська дитяча музична школа ім. П.Чайковського) та «номінація танець» - дитячий танцювальний колектив «Лідер Денс» (Ужгородська ЗОШ №20). До роботи у складі журі конкурсу автентичного фольклору «Відлуння бойківського краю» та «Княгиня Бойківщини» запросили представника сфери культури нашої області - завідувача відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури Раца Віталія Юлійовича.

Закриття фестин  Шостого Всесвітнього фестивалю бойків  тривало в с. Яворів на Співочому Полі. На святі  мистецтв виступили кращі фольклорні ансамблі, танцювальні колективи і виконавці з різних куточків Львівщини, гості із Закарпаття та Польщі. Відвідувачі фестивалю смакували традиційні бойківські страви та вболівати за найсильнішого бойка на конкурсі силачів, що відбувався під егідою найсильнішої людини планети Василя Вірастюка. Учасники делегації поспілкувалися з народними митцями, відзначили масовість фестивалю, отримали приємні враження та корисний досвід.

Культурно-мистецька акція відбулася за підтримки управління культури облдержадміністрації (начальник Вікторія Фролова) та сприяння Закарпатського осередку Всеукраїнського громадського товариства «Бойківщина» (голова Галина Ігнацевич).

Свято завершились, але організатори фестин вже анонсували Міжнародний з’їзд  бойків, який відбудеться вже через три роки, а через п’ять – Сьомі Бойківські фестини на які з нетерпінням чекає творча молодь Закарпаття та шанувальники народного мистецтва.

Ольга Толвай

Переглядів: 755 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури