Головна » 2016 » Травень » 24 » Центр культури підписав двосторонню угоду у сфері культурної спадщини зі словацькими партнерами
17:03
Центр культури підписав двосторонню угоду у сфері культурної спадщини зі словацькими партнерами

У рамках заходу відбулася зустріч директора Обласного організаційно-методичного центру культури Ганни Дрогальчук з директором Вигорлатського музею в Гуменному Василем Федичем, яка завершилася підписанням двосторонньої угоди між закладами про співпрацю у сфері культурної спадщини.

Віталій Рац та Наталія Стегура репрезентували виставку робіт майстрів народних художніх промислів та декоративно-ужиткового мистецтва краю.

Свято відзначили близько 500 учасників, серед яких високопосадовці Закарпаття, України, Словаччини та сусідніх держав.

Українську сторону представляли голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова Закарпатської облради Михайло Рівіс. Геннадій Геннадійович вручив подарунок у вигляді сертифікату на гелікоптер Мі-8ПС-9 1972 року випуску, який після реконструкції переїде у Музей авіації Словаччини.

Представниками наших сусідів були: президент Словаччини (1999–2004) Рудольф Шустер, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Словацькій Республіці Олег Гаваші, керівники Пряшівського та Кошицького самоврядних країв Словаччини, Генеральний консул Словацької Республіки у місті Ужгород Янка Бур’янова та інші.

Керівниками Пряшівського та Кошицького самоврядних країв Зденеком Требулем та Петером Худіком було урочисто підписано Меморандум про співпрацю між Закарпатською облдержадміністрацією та Закарпатською обласною радою.

Після закінчення офіційної частини на сцені виступили естрадно-духовний оркестр Закарпатської обласної філармонії, народний фольклорний ансамбль народних інструментів «Маки» Ужгородського коледжу культури і мистецтв, народний ансамбль народного танцю «Писанка» Ужгородського міського центру дозвілля – будинку культури. Чудові співанки виконали представниці Мукачівщини – відома народна виконавиця Ольга Прокоп та директор будинку культури села Бобовище Лілія Немеш, народний фольклорний ансамбль «Іршава» Іршавського районного будинку культури. Запальні румунські мелодії зіграли троїсті музики родини Шіманів із Солотвина Тячівського району. Зі словацького боку виступили колективи «Магнолія» та «Маковіца».

Насамкінець усі гості та господарі свята мали змогу ознайомитися з культурним, туристичним та інвестиційним потенціалом, відвідати павільйони, представлені кожним районом Закарпаття, та Кошицьким і Пряшівським самоврядними краями, та як добрі сусіди поспілкуватися і повеселитися.

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 463 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури