Головна » 2015 » Квітень » 7 » Діти-переселенці – учасники майстер-класу з писанкарства
18:19
Діти-переселенці – учасники майстер-класу з писанкарства

Мистецтву розписування писанки двома техніками (витравлювання та мальованка) дітей навчали член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Марія Купарь та молодий майстер Тетяна Поринець. До акції долучилися методисти Центру Катерина Семенченко, Яна Касарда-Микита, Анатолій Чередниченко й активісти громадської організації «Закарпатська громада».

Під час майстер-класу дітей ознайомили із символами  та традиційними орнаментами написання писанок, продемонстрували коротеньке тематичне відео. Усі виготовили по дві власні роботи.

Директор центру Ганна Дрогальчук зазначила: «Мета акції – допомогти дітям інтегруватися до нових умов проживання, долучитися до закарпатських народних традицій. Гадаю, нам це вдалося.  Адже розписувати власними   руками Великодні писанки – це  не лише цікаво, але і повчально. Частину робіт хлопчики і дівчатка подарують удома своїм рідним, а решту ми передамо для створення Писанкового дерева».

Писанкове дерево планують розмістити на Театральній площі. Кошти, вилучені з продажу писанок, будуть вручені волонтерам, які опікуються як родинами переселенців, так і військовослужбовцями – учасниками антитерористичної операції на сході країни.

Після майстер-класу працівники Обласного організаційно-методичного центру культури пригостили усіх учасників цукерками.

Вл. інформація

Переглядів: 647 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури