Головна » 2018 » Вересень » 4 » Днями у Рахові відбувся традиційний фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя"
17:00
Днями у Рахові відбувся традиційний фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя"

В концертній програмі взяли участь відомі колективи краю. Серед них народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Лісоруб» (керівник та диригент Володимир Шепета, балетмейстер-постановник заслужений працівник культури України Мирон Герман), інструментальний ансамбль Велико-Бичківської ДШМ(керівник – заслужений працівник культури України Василь Попович), танцювальний колектив «Мереживо» Чорно-Тисянського СБК (керівник – Василина Теміцька) та інші колективи й окремі виконавці.

 Свято розпочалося святковою ходою в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів від центру міста до головної сцени свята в амфітеатрі «Буркут», де відбулося  урочисте відкриття фестивалю-ярмарку, запалили  полонинську ватру та зустріли вівчарів з полонин.

Найбільший фестиваль Закарпаття цьогоріч порадував гостей цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Виробників унікального продукту – овечої бриндзі, яка першою серед українських продуктів претендує на отримання європейської марки географічного зазначення, – приїхало на фестиваль близько п'яти десятків.

До слова, цього року на фестивалі вперше провели конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за участі французьких, італійських та вітчизняних експертів. Перемогу в конкурсі здобули виробники із Лазещини, Чорної Тиси та Рахова.

Крім смачної бринзи та інших смаколиків на гостей чекав і святковий концерт за участі артистів української естради, який відбувся за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

 Учасниками концертної програми свята стали також народні артисти України Віктор Павлик і Степан Гіга, заслужений артист України Павло Доскоч та інші зірки української естради.

Відзначимо, що завдячуючи організаторам фестивалю «Гуцульська бриндзя» туристична привабливість Рахівщини,  Закарпаття значно зросла, що сприяє розвиткові гуцульських народних художніх промислів та зеленого туризму.

У проведенні фестивалю взяв участь й Комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради (директор – Ганна Дрогальчук)

Володимир Мишанич,
КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 522 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури