Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Вишивка, ткацтво, розпис та живопис на виставці у Виноградівському міському будинку культури
16:40
Вишивка, ткацтво, розпис та живопис на виставці у Виноградівському міському будинку культури

Свої живописні роботи репрезентували самодіяльні художники, члени Громадської організації « Мистецька Угоча» Валентина Костьо, Павло Кутлан, Федір Сільваші – відомі митці на теренах нашого краю. Їхні улюблені жанри – пейзаж і натюрморт, що найбільш популярні.

Втішає, що в селі Черна, під керівництвом Василя Івашка, функціонує музей-ткацька майстерня, де бажаючі можуть ознайомитися й попрактикуватися в ткацтві. Такі заклади грають дуже важливу роль, бо зберігають і популяризують давні народний промисел, що вже мало де зберігся.

Методист відділу культури Ольга Гал ознайомила зі своїм творчим та науковим доробком.

Зокрема показала свою роботу, що проводить вже кілька років. Йдеться про альбом-каталог зразків вишивки Виноградівського району. Без сумніву – це кропітка й титанічна праця, яку зробити не кожному під силу. Адже це понад 600 точних копій орнаментів, що прикрашали різноманітні вироби народних майстринь.

Виставка відбулася в рамках творчого звіту колективів художньої самодіяльності та аматорів народного мистецтва Виноградівського району.

Загалом експозиція дає уяву про розвиток народних художніх промислів району та про їхні особливості обумовлені географічним розташуванням та етнічним складом населення, що там проживає. Йдеться про взаємовпливи культур.

Володимир Мишанич,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури
Фото Світлана Кедик
Ольга Гал

Переглядів: 541 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури