Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Днями вийшов у світ черговий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» № 3 (35)
15:32
Днями вийшов у світ черговий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» № 3 (35)

У номері опублікована стаття відомого мистецтвознавця Андрія Будкевича про талановитого митця, педагога Василя Петрецького. До слова, пан Андрій пообіцяв і надалі співпрацювати з нашим закладом. Науковець Іван Хланта підготував ґрунтовний біографічний нарис про заслуженого працівника культури України, талановитого хореографа Михайла Сачка, відомого музиканта краю Василя Циганина, що роблять свій вклад у розвиток культури нашого краю, України. У статтях Івана Хланти читачі знайдуть багато важливої й цікавої інформації. Автор дуже відповідально ставиться до своєї роботи, оперує достовірною інформацією, робить логічні висновки.

У номері також опублікована рецензія Василя Габорця «Любов і біль молодої поетеси» на книжку «Поділюсь неспокоєм» Марини Попович-Павлік. Він глибоко й професійно аналізує поезію молодої поетеси як за змістом, так і за формою, дає їй високу оцінку.

Цього року народний чоловічий ансамбль «Бетяри» відзначив своє тридцятиріччя. Статтю про творчий колектив підготували Марина Офіцинська та Оксана Ільченко.  

У номері є також інтерв’ю Василя Бедзіра із Лесею Дубенко – керівником народного інструментального ансамблю «Рапсодія» з нагоди його десятиріччя та нарис про заслуженого журналіста України Василя Пилипчинця.

Відомий мистецтвознавець, театральний критик Василь Андрійцьо опублікував інтерв’ю із драматургом, режисером Закарпатського обласного театру драми та комедії Євгеном Тищуком. Він розкриває його як цікаву неординарну особистість, самобутнього митця, сповненого задумів та  оригінальних ідей.

До 70-річчя Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України голова спілки, письменник Василь Густі поділився спогадами про колег-спілчан, друзів.

Цікавий і захоплюючий нарис про життя і творчість художника з Іршавщини Юлія Мошака запропонував Михайло Ісак.

У рубриці «Відлуння подій» також знайдете інформацію про культурно-мистецькі акції, що відбулися протягом липня, серпня та вересня. А це, зокрема, звітний концерт художніх колективів Мукачівщини, виставка самодіяльних та професійних митців «Ужгород крізь віки», обласні фестивалі  та інші публікації. Заслуговує на увагу змістовна оглядова стаття кандидата історичних наук Василя Коцана про виставку традиційного та сучасного одягу. Написана  науковцем-етнографом, вона дає загальне уявлення про вплив традицій на формування стилів і моди на Закарпатті у певний період.

Серед дописувачів також Людмила Веклюк, Яна Касарда-Микита, Юлія Тетерюк-Кінч, Іван Кополовець, Леся Сливканич, Любов Токач та інші.

Загалом, черговий номер журналу – насичений і пізнавальний,  послугує в майбутньому не лише культурологам, але й усім шанувальникам народного мистецтва Закарпаття.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 473 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури