Головна » 2016 » Жовтень » 20 » ФЕСТИВАЛЬ ДУХОВНОЇ ПІСНІ У СЛОВАЧЧИНІ
17:13
ФЕСТИВАЛЬ ДУХОВНОЇ ПІСНІ У СЛОВАЧЧИНІ

У старовинному палаці Сніни, призначеному для урочистих прийомів, керівників мистецьких колективів і почесних гостей приймав міський голова (пріматор) Штефан Міловчик.

Кожен колектив, який виступав на сцені, виконував декілька творів. Зокрема, зразковий хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи з успіхом представив українське хорове мистецтво духовними творами Дмитра  Бортнянського, Миколи  Лисенка, Миколи Леонтовича, Олександра Кошиця, Володимира Волонтира.

 У програмі також зворушливо та проникливо продекламувала поезію  «Каяття» М. Козубовської методист Великоберезнянського районного будинку культури Марина Жганич.

Концерт завершився традиційною українською церковною та святковою піснею «Многая літа», яку виконали глядачі та співаки.

На згадку про свято учасники отримали подарунки та пам’ятні дипломи від організаторів.

У рамках фестивалю у фойє кіноцентру відбулася виставка робіт народної майстрині Марії Купарь з міста Ужгород, яка представила вишивку та  бісероплетіння.

Незабутня зустріч із духовною піснею відбулася завдяки Союзу русинів-українців Словаччини за підтримки управління культури Закарпатської облдержадміністрації та сприяння Обласного організаційно-методичного центру культури.

Віталій РАЦ

Переглядів: 466 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури