Головна » 2017 » Травень » 29 » Ян Поханіч презентував книгу словацькою мовою
12:49
Ян Поханіч презентував книгу словацькою мовою

25 травня 2017 року в Ужгороді презентували книгу Яна Поханіча словацькою мовою «Легенди 4-ої школи»,  до якої увійшли чотири повчальні історії. У літературно-мистецької акції взяли участь працівники відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури Леся Павлюк та Віталій Рац.

Ян Поханіч – учитель Ужгородської спеціалізованої загальноосвітньої школи  І–ІІІ ступенів № 4 зі словацькою мовою навчання, ілюстрації до книги виконали учні-першокласники згаданого навчального закладу. В оформленні використано репродукції робіт народного художника України  Володимира Микити, а також Сергія Біби, Петра Свалявчика і Миколи Федьковича.

Із вітальним словом до присутніх звернулися Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта, начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Вікторія Фролова та начальник відділу національностей і релігій облдержадміністрації Йосип Резеш.

Культурну програму супроводжував музичний гурт «Кома йота» з міста  Пряшів. На завершення діти отримали  автограф від улюбленого вчителя та поласували смачним тортом. 

Яна Поханіча нагородили Почесною грамотою відділу національностей і релігій облдержадміністрації та вручили подяку управління культури облдержадміністрації. Він – постійний ведучий обласних свят та фестивалю словацького народного мистецтва «Словенска веселіца», креативний  і успішний педагог, лідер творчої молоді словаків Закарпаття.

За час підготовки видання до друку було встановлено рекорд – найбільша кількість дітей (39), які ілюстрували книгу на Закарпатті.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 664 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури