Головна » 2016 » Квітень » 21 » Хореографи області обмінялися досвідом на семінарі-практикумі
19:25
Хореографи області обмінялися досвідом на семінарі-практикумі

Відкрила семінар-практикум головний спеціаліст відділу культури Закарпатської облдержадміністрації Світлана Мендель.

Мар’яна Чегіль, провідний методист хореографічного жанру відділу народної творчості та аматорського мистецтва Обласного організаційно-методичного центру культури порушила питання про стан хореографічного мистецтва області та діяльність аматорських колективів краю.

Іван Пастеляк, завідувач відділу хореографічних дисциплін Ужгородського коледжу культури і мистецтв, заслужений працівник культури України, голова Закарпатського обласного осередку Національної хореографічної спілки України наголосив на тому, що останнім часом він спостерігає тривожну картину – зникають хореографічні ансамблі, у яких беруть участь аматори понад 25 років. Тому порадив учасникам семінару залучати їх до своїх колективів.

Викладач хореографічних дисциплін Ужгородського коледжу культури і мистецтв Оксана Хижун розповіла і практично продемонструвала зі студентами коледжу як повинен працювати балетмейстер над народно-сценічним сюжетним танцем.

Михайло Шютів, викладач хореографічних дисциплін Ужгородського коледжу культури і мистецтв, заслужений працівник культури України зі студентами хореографічного відділу показав роботу над постановкою танців.

Єлизавета Баб’як, викладач хореографічних дисциплін Ужгородського коледжу культури і мистецтв розповіла на що потрібно звертати увагу під час постановки хореографічного номеру із колективом малої форми. Актуальним було і питання репертуару для дитячих хореографічних колективів та гуртків.

Загалом на семінарі-практикумі понад 30 учасників із Берегівського, Великоберезнянського, Мукачівського, Перечинського, Рахівського, Ужгородського, Свалявського, Хустського районів та міст Ужгород і Чоп мали змогу збагатити свої знання та обмінятися досвідом роботи.

Яна КАСАРДА,
провідний методист
Обласного організаційно-методичного центру культури

 

Переглядів: 503 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури