Головна » 2017 » Травень » 5 » Хореографи області обмінялися досвідом у творчій лабораторії
17:30
Хореографи області обмінялися досвідом у творчій лабораторії

5 травня Обласний організаційно-методичний центр культури на базі Дитячої академії танцю організував і провів обласну творчу лабораторію для керівників провідних аматорських хореографічних колективів, методистів районних і міських методичних центрів на тему «Особливості виконання танців національних меншин Закарпаття». Творча лабораторія проводилась із метою активізації діяльності хореографічних колективів області та обміну досвідом у роботі з колективами.

Привітала учасників творчої лабораторії директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук.

Провідний методист хореографічного жанру відділу народної творчості та аматорського мистецтва Обласного організаційно-методичного центру культури Ольга Толвай у своєму виступі акцентувала увагу про стан хореографічного мистецтва області та діяльність аматорських колективів краю; надала інформацію про кількість національних меншин та місця їх компактного проживання на Закарпатті, кількість аматорських хореографічних колективів національних меншин, які працюють при клубних установах регіону; надала методичні поради присутнім керівникам аматорських хореографічних колективів щодо підбору репертуару, музики, хореографічної лексики для дитячих хореографічних колективів і гуртків.

Ерік Сачко, директор Дитячої академії танцю торкнувся питання щодо особливості роботи в дитячих колективах: підбір репертуару; дисципліна; культура поведінки на заняттях; зовнішній вигляд на сцені та заняттях тощо.

Керівник зразкового ансамблю народного танцю «Джерельця Карпат», заслужений працівник культури України Михайло Сачко розповів про манеру та особливості виконання словацьких, румунських угорських і ромських народних танців у дитячих колективах. Його вихованці продемонстрували керівникам аматорських хореографічних колективів найхарактерніші рухи наведених вище танців, а потім і самі танці.

Чудовий показовий виступ представили учасники ансамблю пісні й танцю «Явір» Природничого університету міста Люблін Польської Республіки. Керівник  ансамблю Збігнев Романович разом зі своїми вихованцями провів майстер-клас на тему «Манера та особливості виконання польського народного танцю». Після чудового майстер-класу він запросив усіх охочих на вечірню концертну програму, яка відбудеться на сцені Закарпатського академічного обласного театру ляльок.

Загалом у творчій лабораторії взяло участь понад 100 учасників,  методистів та керівників аматорських хореографічних колективів із Великоберезнянського, Виноградівського, Мукачівського, Перечинського, Рахівського, Ужгородського, Свалявського, районів та міст Ужгород і Чоп, які мали змогу збагатити свої знання та обмінятися досвідом роботи.

Ольга ТОЛВАЙ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури
Фото автора

 

Переглядів: 842 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури