Головна » 2018 » Травень » 24 » Художник-модельєр Марія Купарь презентуватиме книжку «Немає кращого, як в цьому світі жити» та виставлятиме роботи
17:02
Художник-модельєр Марія Купарь презентуватиме книжку «Немає кращого, як в цьому світі жити» та виставлятиме роботи

30 травня у вітальні Закарпатської організації Національної спілки письменників України відбудеться презентація книги «Немає кращого, як в цьому світі жити» Марії Купарь та виставка творчих робіт майстрині.

Марія Купарь – художник-модельєр, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України – системно й цілеспрямовано вже десятиліття працює над збереженням народної культури Закарпаття. Автор кількох методичних посібників із традиційної вишивки краю, вивчає народне мистецтво й активно його популяризує. Її творчість характеризує сучасний підхід до народного мистецтва краю, безмежний потенціал, що проявляються у її роботах.

2013 року вона дебютувала збірочкою «Вогник вічної любові». Наступного  року  вийшла у світ друга збірка «Відродження», до якої увійшли нові поетичні твори, написані протягом 2014 року, про відродження української культури, українського національно-визвольного руху, прагнення народу до волі, незалежності. А також статті про народний одяг та вишивку Закарпаття, фотографії авторських творів майстрині – ескізи, сценічні костюми, сорочки, прикраси з бісеру, писанки, розпис на склі, витинанки.

Днями Марія Купарь представить третю збірку «Немає кращого, як в цьому світі жити» (2017). До неї увійшли статті про народне мистецтво, вірші та світлини робіт.

Володимир Мишанич,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 579 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури