Головна » 2015 » Травень » 8 » Художники закарпаття малювали травневий Ужгород
19:24
Художники закарпаття малювали травневий Ужгород

Цікаве творче заняття провели відомі художники краю Василь Вовчок та Олександр Сидорук. Зокрема Василь Вовчок розповів про митців, у творчості яких місто Ужгород займало центральне місце, охарактеризував їхні роботи, розкрив особливості образотворчості. Йшлося про міські пейзажі Йосипа Бокшая та В’ячеслава Приходька, які увіковічнили чимало куточків рідного міста. Згадувалися також інші відомі митці краю. Серед них і Петро Шолтес, який створив десятки полотен із краєвидами Ужгорода та його околиць.

В обідню пору учасники семінару-пленеру працювали над етюдами   на весняну тематику в історичному центрі міста Ужгород. Художники-аматори мали гарну нагоду перейняти досвід від професійних митців Олександра Сидорука та Василя Вовчка, побачити їх у процесі творчої роботи.

У рамках пленеру учасники також відвідали мистецький центр «Галерея Ілько», поспілкувались із заслуженим художником України Іваном Ільком, ознайомилися з експозицією картин, розгорнутою в галереї. На запрошення автора вони побували й у його майстерні, де побачили полотна, що не ввійшли до експозиції й почули незабутні історії з життя корифея крайової школи малярства. До митців приєднався й відомий мистецтвознавець, професор Сергій Федака.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-
методичного центру культури

Переглядів: 731 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури