Головна » 2013 » Листопад » 21 » Книжка на допомогу клубним працівникам Закарпаття
18:20
Книжка на допомогу клубним працівникам Закарпаття

Ідея створення книжки належить начальнику управління культури Закарпатської ОДА Юрію Глебі та директору Обласного організаційно-методичного центру культури Володимиру Рудейчуку, які й упорядкували це видання. В інформаційно-аналітичному збірнику подано матеріали та нормативно-правові документи, що висвітлюють діяльність закладів культури клубного типу Закарпатської області, зокрема, методичної служби.

Книжка складається з тьох розділів: “Посада – методист”, “Методичні рекомендації Обласного організаційно-методичного центру культури” та “Нормативно-правові документи галузі культури”. Видання висвітлює основні функції методичної роботи, подає примірне положення про районний (міський) методичний центр (кабінет,відділ), навчає веденню методичної документації тощо. Збірник доповнюють чотири диски, де записані обласний огляд-конкурс 2013 року, святковий концерт до Дня Незалежності України (2011) та виставка робіт народних умільців Закарпаття (2011). Відеоматеріали відзняв Омелян Коляджин,  автор кількох знакових стрічок, який кількадесят років віддав кіномистецтву.

Матеріали, що ввійшли до книжки мають полегшити роботу методиста, адже там він знайде відповіді на багато запитань щодо цієї посади. Мета – як зауважив Володимир Рудейчук, підняти професійний рівень  та престиж методистів, працівників закладів культури та методичних центрів. До слова, районні будинки культури, методичні центри, бібліотеки та Ужгородський коледж культури і мистецтв отримали загалом понад 50 примірників в подарунок.

Презентація збірника відбулась за активної участі працівників обласної бібліотеки, які долучились до її організації та проведення. Зокрема це Надія Яблонська, Мар’яна Григаш та Євгенія Напуда. В акції також взяли участь працівники культури міст та районів області, начальник управління культури Закарпатської ОДА, заслужений працівник культури України Юрій Глеба, його заступник, заслужений працівник культури України Іван Канюка та інші високопосадовці. На завершення Юрію Глебі, Володимиру Рудейчуку та Василеві Шебі за їхній вагомий внесок у розвиток культури було урочисто вручено нагрудний знак Міжнародної інтелектуально-економічно-творчої ради “Віжи – 3000”.

Володимир Мишанич,
провідний методист ООМЦК

Переглядів: 1005 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури