Головна » 2016 » Вересень » 27 » Колективи Великоберезнянщини виступили на фестивалі «Родослав»
18:21
Колективи Великоберезнянщини виступили на фестивалі «Родослав»

У фестивалі взяли участь народний вокальний ансамбль «Ліптаки» Великоберезнянського районного будинку культури (художній керівник Марія Микита) та вокальне тріо «Роксана» у складі Оксани Кушнір, Руслани Бесараб та Оксани Мацак, які виступили і у гала концерті. Свої роботи на виставці представили майстрині Надія Мазуренко та Марія Ялова із селища Великий Березний.

Понад тисяча людей у національному вбранні зі всіх областей України з’їхалися до Івано-Франківська, щоб взяти участь у святі. Також були делегації з Польщі та Литви. Спочатку учасники фестивалю поклали квіти до пам’ятника Іванові Франку, а потім вирушили вулицею Незалежності на площу Ринок. Відтак глядачі мали змогу ознайомитися з мистецтвом творчих колективів різних регіонів України.

На відкритті фестивалю учасників та гостей свята привітали: голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, міський голова Руслан Марцінків; представник Міністерства культури України Оксана Іонова, народний депутат України Анатолій Матвієнко, керівник фундації «Пляст» Кшиштов Павляк (Польша).

Програма двох днів фестивалю була насичена та цікава. Крім виступів на головній сцені, відбулася цікава поїздка у село Тишківці Городенківського району, де у місцевому будинку культури відбувся спільний концерт народного фольклорного колективу «Ровесниці» будинку культури села Тишківці (художній керівник Ігор Драганчук), народного вокального ансамблю «Ліптаки» Великоберезнянського районного будинку культури (художній керівник Марія Микита) та вокального тріо «Роксана» у складі Оксани Кушнір, Руслани Бесараб та Оксани Мацак.

Запам’яталися і відвідини музею імені Романа Шухевича, місцевої школи та колишньої  підпільної друкарні, яка знаходиться у підвальному приміщенні сільського будинку культури. Оглянули також пам’ятник генералу-хорунжому, головнокомандувачу Української повстанської армії Романові Шухевичу.

Оксана РУДЕЙЧУК,
директор Великоберезнянського  районного будинку культури

Переглядів: 567 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури