Головна » 2018 » Листопад » 20 » Культурно-мистецькі події краю представлені на сторінках «Культурологічних джерел»
16:52
Культурно-мистецькі події краю представлені на сторінках «Культурологічних джерел»

Днями вийшов у світ черговий номер щоквартального вісника «Культурологічні джерела» № 3 (43), 2018. У ньому висвітлюються, що відбулися в краї за поточний період, а також представлені нариси й статті про життя і творчість відомих митців краю та працівників культури.

Серед дописувачів – відомі краяни: заслужений працівник культури України Василь Габорець, голова Закарпатської організації Національної спілки композиторів України Віктор Теличко, кандидат мистецтвознавства Тетяна Росул, письменники Василь Густі, Василь Шкіря, Володимир Фединишинець (1943–2018), а також заступник директора КЗ «ООМЦК» ЗОР, заслужений працівник культури України Василь Барановський, завідувачі відділів Людмила Веклюк, Ольга Толвай та інші. Загалом 20 авторів.

Зокрема заслуговує на увагу стаття «Верховинська плеяда»: сторінками історії»» про Хустське міськрайонне  літературно-мистецьке об’єднання. У ній ідеться про історію літературної студії, через яку пройшов у юні роки і сам автор Іван Хланта. Матеріал надзвичайно інформативний і емоційно насичений.

Цікаві нариси про життя і творчу діяльність заслуженого працівника культури України Івана Канюку, музикознавця, фольклориста і педагога Віру Мадяр-Новак, співака і музиканта Василя Тарная, відомого художника та різьбяра краю Михайла Кінча, видатного українського етномузиколога Володимира Гошовського, музиканта і педагога Тиберія Боніславського та інших митців.

Для шанувальників закарпатської кухні буде корисним матеріал Івана Хланти та Марини Офіцинської «Ріплянка – традиційна страва Закарпатської Верховини».  

Пам’яті Клари Лабик присвячена стаття відомого культуролога краю Василя Габорця. У номері також йдеться про проблеми галузі культури та їхнє вирішення.

Черговий номер журналу насичений, змістовний, привабливий. На першій сторінці обкладинки учасниці зразкового аматорського ансамблю танцю «Турянська долина» Микита Діана й Повханич Антоніна (фото Едуарда Воронича). Безумовно, «Культурологічні джерела» знайдуть своїх вдячних читачів.

Переглянути третій випуск щоквартальника «Культурологічні джерела» за 2018 рік
можна за цим посиланням

http://zakfolkcenter.at.ua/load/kulturologichni_dzherela/2018/kulturologichni_dzherela_2018_3/19-1-0-86

Володимир Мишанич,
провідний методист комунального закладу
«Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 773 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури