Головна » 2016 » Лютий » 6 » Левко Довгович знову завітав до Ужгорода
18:30
Левко Довгович знову завітав до Ужгорода

Розпочала роботу круглого столу Марія Баяновська – завідувач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО, кандидат педагогічних наук, доктор філософії, доцент. Учасники мали нагоду переглянути документальний фільм «Диригент з ГУЛАГу», який підготувало словацьке телебачення. Привітали усіх присутніх і директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук та завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Віталій Рац.

«Хроніка життя політичного в’язня № 2А 424» – це книга, яку без перебільшення можна назвати не лише найвизначнішим твором української мемуарної літератури Словаччини, але й одним із найвизначніших творів  загальноукраїнської мемуарної літератури. У ній автор розповідає про свій родовід та дитинство у роки війни. Основна частина книги – описи перебування у в’язницях та таборах Радянського Союзу, ним жартома названих «Туристика по сталінських курортах».  Кожен із 49 підрозділів цієї частини засвідчений фактами, іменами та документами, переважно взятими із його судової «Справи». Зворушують розділи: про повернення в Україну, перебування в Ужгороді, переселення до Чехії, працю у Пряшеві та Кошицях. У додатку книги подані фрагменти з літературної творчості Левка Довговича, його короткий життєпис, понад 90 фотографій і фоторепродукцій.

У роботі круглого столу взяли участь і виступили Генеральний консул Словацької Республіки в місті Ужгород Янка Бур’янова, професор Майя Артьомова, заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук, працівник Закарпатського краєзнавчого музею Іван Орос, учитель, учасник АТО Іван Пайда, представники духовенства та інші.

У перерві між виступами звучали народні пісні у виконанні фольклорного гурту села Дубриничі Перечинського району та артистів Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу міжнародних зв’язків
у галузі культурно-освітньої діяльностіі народної творчості
Обласного організаційно-методичного
 центру культури

Переглядів: 574 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури