Головна » 2015 » Липень » 23 » Любов Матіко з нагоди ювілею репрезентує
18:55
Любов Матіко з нагоди ювілею репрезентує

Святковий настрій присутнім створили відома співачка Мирослава Копинець, яка виконала дві закарпатські народні пісні, та викладачі Ільницької дитячої школи мистецтв.

На виставці представлені пейзажі, натюрморти, портрети, полотна на релігійну, побутову та історичну тематику тощо. Полотна Л.Матіко оригінальні і неповторні, легко впізнавані. Її творчість вирізняє чисте й по-дитячому наївне світосприйняття, роботи створюють гарний позитивний найстрій.

Біографічна довідка

Народилася Любов Матіко 13 липня 1965 року в селі Ільниця на Іршавщині. У 1982  році закінчила Іршавську середню школу. Того ж року вступила до Грицівського технічного училища художніх промислів Хмельницької області, яке закінчила з відзнакою у 1984 році. Працювала інженером, художником на деревообробній фабриці в селі Тур’ї-Ремети, художником в Іршавському «Ремстанку». З 1989 року навчалася в Московському заочному університеті мистецтв, працювала за сумісництвом учителем образотворчого мистецтва в Ільницькій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів. З 1997 року і донині трудиться в Ільницькій дитячій школі мистецтв викладачем за спеціальністю «живопис та графіка».

Любов Матіко – член Закарпатського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Іршавського районного народного об’єднання художників та народних майстрів «Колорит Боржави». Вона активна учасниця пленерів, виставок. Її полотна зберігаються у приватних колекціях та галереях багатьох країн світу.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист
Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 631 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури