Головна » 2015 » Квітень » 2 » Майстер-клас із писанкарства в Пряшеві
19:33
Майстер-клас із писанкарства в Пряшеві

Діти розписували яйця у групах під керівництвом досвідчених майстринь: заслуженого майстра народної творчості України Наталії Стегури, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Марії Купарь та молодих мисткинь Ольги Дурди (м.Іршава), Юлії Шкріби та Терезії Варги (м.Ужгород).

Під час майстер-класу учні ознайомилися з традиційними символами, розписували яйця воском, малювали квіти, самостійно підбираючи кольорову гаму. А також оздоблювали писанки сучасними методами (інкрустація бісером та аплікація нитками).

Культурно-мистецька акція відбулася за сприяння Союзу русинів-українців Словацької Республіки (голова Центральної ради Петро Сокол), мала естетичне і пізнавальне значення, сприяла розвитку інтересів і здібностей дітей. З привітальним словом виступили директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук та заступник голови Центральної ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки Павло Боґдан.

На майстер-клас завітав словацький фольклорист та українознавець, доктор філологічних наук, голова Асоціації україністів Словаччини та наукового товариства імені Т.Шевченка Словаччини, іноземний академік Національної академії наук України Микола Мушинка, який високо оцінив роботу Центру, що проводиться з метою збереження, популяризації народних звичаїв та мистецтва українського народу.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва
Обласного організаційно-методичного центру культури

 

Переглядів: 608 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури