Головна » 2018 » Березень » 14 » Майстрині Закарпаття представили свої роботи на «Карпатській писанці»
12:26
Майстрині Закарпаття представили свої роботи на «Карпатській писанці»

Днями у Вигорлатському музеї міста Гуменне (Словаччина) відбулася Міжнародна виставка «Карпатська писанка–2018». До слова, перша виставка писанки відбулася понад 25 років тому.

На запрошення музею цьогоріч у ній взяли участь представники Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини та України. До експозиції ввійшло кількасот писанок, виконаних у найрізноманітніших як традиційних, так і новаторських техніках.

Свої роботи репрезентували майстрині Закарпаття: Людмила Губаль, Вікторія Симкович, Андрея Прислупська (м. Ужгород), Ольга Гал (м. Виноградів), Іда Йоно (с. Шаланки, Виноградівський район), Терезія Якоб (с. Крайниково, Хустський район).

У рамках виставки відбувся майстер-клас за участі Людмили Губаль, голови Закарпатського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслуженого майстра народної творчості України  та Вікторії Симкович,  завідувача відділу експозиції Закарпатського музею народної архітектури та побуту, а також Олександри Цуняк з Львівської області.

Відвідувачі мали щасливу нагоду спостерігати за таїнством народження писанки в золотих руках талановитих майстринь.

Кращі із кращих були відзначені дипломами та подарунками. Серед них і Людмила Губаль.

До організації виставки також долучилися Обласний організаційно-методичний центр культури (директор Ганна Дрогальчук) та Закарпатський музей народної архітектури та побуту (директор Василь Коцан).

Володимир Мишанич,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

 

 

Переглядів: 452 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури