Головна » 2018 » Травень » 11 » «Мелодію нитки» Любові Лішки можна «почути» у скансені в Ужгороді
16:14
«Мелодію нитки» Любові Лішки можна «почути» у скансені в Ужгороді

8 травня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка вишивки «Мелодія нитки» Любові Лішки. До слова, це уже четверта персональна виставка робіт авторки.

До експозиції ввійшло понад 70 різноманітних творів. Із них 42 –  картини.

Вишивкою майстриня займається понад 25 років і досягла професіоналізму. Вражає жанрове розмаїття, працездатність та досконале володіння різними техніками. В її творчому доробку картини на сакральну тематику, пейзажі, натюрморти, абстракції тощо. Саме це зі здивуванням відзначив професор Сергій Федака, оглянувши виставку.

На особливу увагу заслуговують скатертини, рушники, серветки, подушки. Вироби оздоблені чудовими рослинними орнаментами, в яких відчувається відгомін минулих століть і традицій, вплив майстрів сивої давнини. Вона працює із звичайними сучасними матеріалами, створюючи оригінальні витвори.

Любов Лішка народилася 12 лютого 1958 року в селі Горяни на Закарпатті.

Закінчила Київський інженерно-будівельний інститут і вже майже 35 років працює за спеціальністю. Вишивкою займається у вільний час.

Раніше з її творами вже мали нагоду ознайомитися відвідувачі Закарпатського обласного краєзнавчого музею («Світ захоплення», 2006) і Закарпатського музею народної архітектури та побуту («Муза душі», 2010). А в лютому 2018 року за підтримки департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації роботи майстрині експонувалися в Музеї вишитих ікон Дмитра Блажейовського у Львові.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 449 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури