Головна » 2017 » Липень » 31 » Міжнародний етно-еко фестиваль «Праліс-фест» у Стужиці
12:22
Міжнародний етно-еко фестиваль «Праліс-фест» у Стужиці

Днями, в селі Стужиця, що знаходиться на території Ужанського Національного природного парку на Великоберезнянщині пройшов Міжнародний етно-еко фестиваль «Праліс-фест».

Такий фестиваль проводився вперше. Його мета, як відзначив голова райдержадміністрації Василь Симочко, –  збереження флори і фауни карпатських лісів цього регіону, що опинилася на межі знищення і потребує захисту. В рамках фестивалю, вчора, 30 липня, відбувся й творчий звіт колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців Великоберезнянщини. Начальник управління культури Закарпатської облдержадмністрації Вікторія Фролова привітала учасників фестивалю й  побажала артистам вдалого звіту.

Як відзначила директор Обласного організаційно-методичного центру культури, голова журі Ганна Дрогальчук, хороше враження справили виступи народного фольклорного колективу «Музики» районного будинку культури (керівник Іван Станко), що виконав фольклорне дійство «Дві куми на ярмарку»; вокальний ансамбль «Калина» клубу села Костринська Розтока (керівник Ірина Догунчак), у виконанні якого прозвучали закарпатські народні пісні «Ой Іване, Іваночку» та «А мій милий та й у полі робить». Майстерністю художнього читання вразив присутніх учасник гуртка художнього слова Великоберезнянського районного будинку культури Григорій Джанда. Гарні надії подає також і молода виконавиця Юлія Кушнір – солістка клубу села Жорнава.

Фестиваль відбувся за фінансової підтримки Міжнародного європейського фонду.

Володимир Мишанич
Фото Ольга Толвай

Переглядів: 643 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури