Головна » 2015 » Квітень » 29 » На Іршавщині пройшла обласна творча лабораторія з театрального жанру
18:59
На Іршавщині пройшла обласна творча лабораторія з театрального жанру

У навчаннях взяло участь понад 80 керівників театральних самодіяльних колективів з усіх районів краю. Практичне заняття відбулося на базі   зразкового дитячого музично-драматичного  театру «Пролісок» Іршавського районного будинку культури.

У фойє районного будинку культури гості мали змогу оглянути колоритну виставку робіт «Весняна мозаїка» членів народного районного об’єднання художників та народних майстрів «Колорит Боржави» (голова об’єднання – член Національної спілки художників України   Василь Філеш) та насолоджуватися запальним виступом учасників зразкового дитячого фольклорного ансамблю «Кирниченька»  (керівник Едіта Канчій).

Учасників творчої лабораторії привітали головний спеціаліст управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації Світлана Мендель, завідувач відділу культури і туризму Іршавської районної державної адміністрації Ганна Матіко, які наголосили, що проведення заходу є  важливим і потрібним.

На творчій лабораторії виступили провідний методист відділу народної  творчості та аматорського мистецтва ООМЦК Катерина Семенченко, яка розповіла про побудову літературно-музичної композиції в театральному колективі.

Насиченою та цікавою була доповідь керівника літературно-драматургічної частини Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» Ніни Малишки. Вона розкрила тему «Драматургія – основа театрального дійства» та наголосила, що основою будь-якого театрального заходу є сценарій та ознайомила з  його структурою.

Жваво та невимушено спілкувалися учасники з кандидатом мистецтвознавства, культурологом, театральним діячем, автором багатьох театральних видань Василем Андрійцьом, який порадив, як формувати репертуар самодіяльного колективу. Виявилося, що це питання турбувало багатьох присутніх.

Повчальною була практична частина. Керівники самодіяльних театральних колективів мали змогу переглянути літературно-музичну композицію за творами Тараса Шевченка «Тарасова доля» у виконанні зразкового дитячого музично-драматичного театру «Пролісок» Іршавського РБК. Його керівник Василь Філеш розповів та проілюстрував світлинами історію створення і діяльність «Проліска», а також поділився своїм досвідом роботи.

Під час «круглого столу» учасники обмінялися своїми враженнями та обговорили проблеми, з якими зустрічаються у повсякденній роботі. Щиро подякували  організаторам і висловили бажання частіше зустрічатися на таких творчих заходах.

Катерина Семенченко,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 572 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури