Головна » 2016 » Листопад » 16 » На Закарпатті вперше відбувся форум "Вплив сучасної драматургії на розвиток аматорського театрального мистецтва Закарпаття"
14:16
На Закарпатті вперше відбувся форум "Вплив сучасної драматургії на розвиток аматорського театрального мистецтва Закарпаття"

Перш, ніж провести театральний форум, Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури провів моніторінг серед керівників аматорських народних та зразкових колективів. Вивчивши професійні запитання та пропозиції, необхідні для підвищення майстерності керівників колективів був розроблений план проведення форуму. До участі у роботі форуму були запрошені провідні фахівці театрального мистецтва Закарпаття.

Відкривала театральний форум завідувач відділу народної  творчості та аматорського мистецтва Обласного організаційно-методичного центру культури Катерина Гара, яка розповіла про розвиток аматорських театральних колективів в сучасних умовах, нові тенденції в їх діяльності та проаналізувала роботу театральних колективів області.

Голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України, Заслужений працівник культури України Василь Густі виступив з доповіддю «Вплив сучасної драматургії на театральне мистецтво».

В рамках театрального форуму відбувся круглий стіл «Шляхи співпраці Закарпатських драматургів з керівниками театральних колективів», де керівники народних та зразкових театрів поділилися своїми досягненнями та проблемами, обмінялися досвідом з відомими драматургами нашого краю: Іваном Козаком, Петром Ходаничем, Дмитром Кешелею, Олександром Гаврошом та Василем Густієм. Драматурги, в свою чергу, підказали  у питаннях підбору сучасного та класичного репертуару для дитячих та дорослих колективів.

Художній керівник Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, театральний діяч,  заслужений артист України Василь Васильович Шершун познайомив учасників форуму з сучасною репертуарною політикою Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв та власними напрацюваннями в роботі над створенням образу.

На форумі були присутні більш ніж 40 керівників театральних колективів  Закарпаття. Обласний театральний форум пройшов цікаво, жваво та динамічно. Керівники колективів не тільки отримали відповіді на складні запитання практичного характеру, але й перейняли творчий досвід та позитивний заряд для подальшої ефективної роботи у своїх колективах. 

Катерина Гара,
завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва ООМЦК

Переглядів: 522 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури