Головна » 2016 » Вересень » 13 » На Закарпатті заснували новий етнофестиваль – «Закарпатська свальба», на якому відтворять обрядові традиції нашого краю
14:12
На Закарпатті заснували новий етнофестиваль – «Закарпатська свальба», на якому відтворять обрядові традиції нашого краю

Обрядове дійство відбудеться 18 вересня в двох районах області – Міжгірському і Тячівському, які об’єднує новозбудована дорога з Колочави (Міжгірщина) до Німецької Мокрої (Тячівщина). Події розгортатимуться на території музею «Старе село», що в Колочаві, та селі Німецька Мокра на Тячівщині. Відвідувачів етнофестивалю чекає захопливе дійство, в якому візьмуть участь відомі народні колективи й окремі  виконавці. Серед них Заслужений академічний Закарпатський народний хор, троїсті музики Міжгірщини й Тячівщини та гурт «Каприз» селища Дубове Тячівського району, які братимуть участь у сценічному відтворенні традиційного народного весілля.

Гості матимуть нагоду ознайомитися з багатими весільними обрядами Міжгірського і Тячівського районів, що своїм корінням сягають глибини тисячоліть, скуштувати оригінальні страви горян, якими славиться наш самобутній народ.

Відкриття фестивалю о 14.00 год. у музеї «Старе село» (Колочава).  

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 492 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури