Головна » 2015 » Листопад » 24 » НАС ВІТАЮТЬ!
13:49
НАС ВІТАЮТЬ!

Шановні колеги!

Бурхливий розвиток культури у краї в 20–30 роках минулого століття, побутування багатющих народнопоетичних традицій, зразків унікального ужиткового мистецтва, що визрівали і  формувались віками, наявність численних носіїв та виконавців іскристих перлин фольклору, талановитих народних майстрів, – усе це вимагало створення державного творчого центру, який би по крупинці збирав і популяризував безцінні зернини творінь народних талантів. Тому створення 70 років тому Закарпатського обласного будинку народної творчості стало важливою подією в культурному житті краю.

Пріоритетним напрямком роботи Обласного організаційно-методичного центру культури нині є розвиток таких форм культурно-дозвіллєвої діяльності як конкурси, огляди, фестивалі, виставки, пленери тощо.

Завдяки Вам, справжнім подвижникам своєї справи, культура Закарпаття, як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи.

Вагомий внесок у відродження національної культури вносять численні аматорські об’єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу.

Вітаючи ювілярів, бажаю, щоб у доброму здоров’ї і гарному настрої щодня приступали до праці, незважаючи на те, якими знаками питання насторожує нас завтрашній день. Якщо держава хоче розвиватися та процвітати, вона повинна усвідомити: без культури нації не існує, тому не лише культура потребує державної підтримки, але й держава – культурної. Мусимо бути сильними духом і терплячими, професійно та віддано виконувати свої обов’язки, берегти й примножувати традиції неповторної закарпатської культури, а вона неодмінно віддячить не тільки нам, а й нашим нащадкам.

Дорогі колеги! Поділяючи з вами радість ювілейних днів, бажаю вам і надалі успішно втілювати у життя ідеї збереження духовності, всебічно сприяти формуванню національної єдності, розвитку економічного, наукового і освітнього потенціалу краю, всієї України. Щиро бажаю вам щасливої долі, вірних друзів і однодумців, міцного здоров’я, щастя, добробуту, невичерпної енергії, нових творчих звершень. Нехай ваші праця та інтелект будуть завжди гідно оціненими.

Юрій ГЛЕБА,
начальник управління культури
Закарпатської обласної державної адміністрації,
заслужений працівник культури України

Переглядів: 604 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури