Головна » 2016 » Червень » 1 » Наталія Стегура та Яна Касарда-Микита взяли участь у майстер-класі «Традиційна закарпатська іграшка»
18:31
Наталія Стегура та Яна Касарда-Микита взяли участь у майстер-класі «Традиційна закарпатська іграшка»

Майстер-клас «Традиційна закарпатська іграшка» уже втретє проводиться першого червня – у Міжнародний день захисту дітей – на подвір’ї Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Тиводара Легоцького. Організаторами заходу виступили управління культури та служба у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації за підтримки працівників музею та членів Закарпатської організації Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

На урочистому відкритті свята представники родин випустили у небо голубів, які символізують мир.

У майстер-класі взяли участь вихованці дитячих будинків та будинків сімейного типу з різних районів Закарпаття, серед них і переселенці зі сходу України.

З дітьми працювали заслужені майстри народної творчості України Людмила Губаль, Наталія Стегура, майстрині Марія Купарь, Олександра Гаркуша, Вікторія Симкович із Ужгорода та Антоніна Дурда з Іршавського району.

Крім майстер-класу з виготовлення традиційних закарпатських іграшок, діти взяли участь у розважально-ігрових програмах, які провели для них актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка», оглянули виставку творів майстрів народних художніх промислів Закарпаття та взяли участь в екскурсії Ужгородським замком.

Організатори вручили також усім учасникам подарунки.

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 727 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури