Головна » 2017 » Червень » 1 » Олександр Гаврош презентував нову книгу
16:12
Олександр Гаврош презентував нову книгу

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася презентація нової книжки «Казки і казкарі» відомого ужгородського літератора Олександра Гавроша. Вона побачила світ цього року в тернопільському видавництві «Навчальна книга –  Богдан».

У презентації взяв участь провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта.  У своєму виступі він високо оцінив своєрідне науково-популярне дослідження Олександра Гавроша про народну казку країн Європи, зокрема й Закарпаття. Коротко проаналізував збірники, у яких опубліковано казки талановитих оповідачів краю. Зупинився на проблемах подальшого вивчення й дослідження творів народної казкової прози, її популяризації. Побажав автору нових творчих здобутків.

До книжки «Казки і казкарі» увійшли статті й роздуми автора про феномен народної і літературної казки. Видання розповідає про те, як виникла казка, які закони її побудови, в чому особливість закарпатської народної казки. Читач також довідається, як складалася доля відомих казкарів тощо. Це чергова презентація книжки. Перша відбулася у Тернополі.

Марина ОФІЦИНСЬКА,
завідувач редакційного сектору Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 524 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури