Головна » 2017 » Травень » 23 » «Пісенну хвилю Оглядова» презентували на Львівщині
11:53
«Пісенну хвилю Оглядова» презентували на Львівщині

21 травня 2017 року провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури Іван Хланта побував на звіті мистецьких  колективів Народного дому села Оглядів Радехівського району Львівської області. У рамках звіту презентовано збірник пісень «Пісенна хвиля Оглядова», який побачив світ 2015 року. Поїздка відбулася на запрошення голови села Оглядів Марії Шарко та завідувача Народного дому Ольги Красоти.

До збірника подано 630 текстів і мелодій пісень, записаних, упорядкованих та підготовлених до друку Іваном Хлантою. У вступній статті «З пісенної скарбниці Оглядова» фольклорист детально знайомить читача з історією села Оглядів, розповідає про людей, які прославили свій край. А це письменники, науковці, педагоги, а також носії пісенної творчості. Серед них Осип Турянський, Олександр Мишута, Ігор Білозір, Іван Дік, Текля Офіцинська, Ольга Красота, Марія та Іван Стефанюки, Анастасія Мельник, Віра Шарко, Парасковія Шевчук та багато інших, які зробили вагомий внесок до скарбниці української духовності.

Пісенні тексти класифіковані за хронологічно-тематичним принципом. Зокрема, це календарно-обрядові та родинно-обрядові, епічні пісні, родинно-побутова лірика, соціально-побутові, рекрутські, пісні та пісні літературного походження. Видання цінне тим, що містить значну кількість стрілецьких та повстанських пісень, що відіграють надзвичайно важливу роль у національно-патріотичному вихованні молоді.

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 558 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури