Головна » 2016 » Січень » 28 » Працівники Центру культури взяли участь у проведенні круглого столу
19:34
Працівники Центру культури взяли участь у проведенні круглого столу

Марія Баяновська – завідувач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО, доцент, кандидат педагогічних наук, доктор філософії – ознайомила присутніх із метою заходу, зачитала доповідь на тему “Формування духовного світу особистості в умовах глобальних викликів”. Науковець розкрила сутність і зміст процесу формування духовного світу особистості, розповіла про фактори, які грають у ньому визначальну роль. Вона відзначила, що мета педагогічної науки нині – на цивілізаційному рівні сформувати гармонійну особистість.

Петро Ходанич – доцент кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО, доцент, кандидат педагогічних наук, член Національної спілки письменників України – розповів про творчість Степана Жупанина у контексті дитячої літератури Закарпаття. Він ознайомив присутніх із низкою заходів, що відбулися в області й були присвячені творчості відомого письменника й науковця. Петро Михайлович розповів про творчий доробок письменника, різні періоди його творчості, коротко, але влучно його охарактеризував. Доповідач також розкрив його роль у становленні дитячої літератури краю, акцентував увагу присутніх на його літературній критиці.

Микола Зимомря, професор кафедри германських мов і перекладознавства Дрогобицького державного педагогічного університету ім.Івана Франка досліджував образ рідного краю в поезіях С.Жупанина.

Зі своїми доповідями про творчість Степана Жупанина виступили й інші відомі науковці, письменники, літературні критики та педагоги.  Серед них кандидат філологічних наук, провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури Іван Хланта, доцент кафедри російської літератури ДВНЗ “Ужгородський національний університет” Іван Сенько, член Національної спілки письменників України Юрій Шип, голова циклової комісії видовищно-театралізованих заходів Ужгородського коледжу культури і мистецтв Оксана Шип, викладач вищої категорії Ужгородської дитячої музичної школи № 1 імені П.І.Чайковського Валентина Зелінка.

Своїми думками про творчість письменника поділилися також і завідувач відділу народного та аматорського мистецтва Обласного організаційно-методичного центру культури Катерина Семенченко, артистка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Закарпатської обласної філармонії Мирослава Копинець та член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Марія Купарь.

Там також звучали пісні на слова Степана Жупанина у виконанні вокального ансамблю “Едельвейс”. Ольга Свида, директор-розпорядник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, виконала відому пісню “Журавлик”, налаштувавши всіх на ліричний лад.

Організатор та ініціатор обласного круглого столу – кафедра суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО, модератор – Марія Баяновська.

Захід пройшов на високому організаційно-методичному рівні, розкрив нові, маловідомі сторони таланту Степана Жупанина.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 538 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури