Головна » 2015 » Червень » 16 » Працівники Обласного організаційно-методичного центру культури з робочим візитом відвідали клубні заклади Великоберезнянщини
18:00
Працівники Обласного організаційно-методичного центру культури з робочим візитом відвідали клубні заклади Великоберезнянщини

Мета поїздки  – перевірка роботи клубних закладів,  надання методичної та практичної допомоги в роботі клубних працівників. Директор  Центру Ганна Дрогальчук та заступник директора Оксана Попдякуник ознайомилися з документацією, що ведеться клубними працівниками. Йдеться про журнали обліку роботи закладу, планування та обліку роботи колективів самодіяльної художньої творчості, роботи клубів за інтересами, обліку матеріальних та технічних засобів тощо. Було також звернуто увагу на правові установчі документи, що повинні бути в клубних закладах. Щодо практичної роботи, то працівники Центру порадили більше уваги приділяти патріотичному вихованню молоді, а також роботі з людьми з обмеженими фізичними можливостями.

Треба підкреслити, що незважаючи на те, що багатьом клубам уже понад півстоліття і приміщення потребують капітального ремонту, вони попри бідність тримаються в чистоті і продовжують працювати, виконуючи свою культурно-освітню місію. Недостатнє фінансування, звичайно, дається взнаки.  Однак, як засвідчив візит,  результати роботи загалом залежать від професіоналізму і бажання працювати. Потрібно сказати, що в селах із розвинутою туристичною інфраструктурою клуби в кращому стані, мають багатшу матеріально-технічну базу. У цьому контексті треба згадати клуб села Вишка, яке є відомим туристичним центром Закарпаття. Саме завдяки цьому краще фінансується. Окрім того, як було зауважено, важливою є співпраця  голови сільради Галини Штемер із завідувачем клубу щодо фінансової підтримки закладу.

Загалом, як відзначив завідувач відділу народної творчості та аматорського мистецтва Віталій Рац, попри складну ситуацію в Україні клубні заклади Великоберезнянського району працюють на належному рівні. Радує, що в клубах створені постійно діючі тематичні виставки, краєзнавчі та народознавчі музеї-кімнати, “куточки старовини”, де представлено народний одяг, предмети побуту, тематичні папки із записами обрядів, свят та звичаїв, що слугує збереженню народної культури у всіх її проявах.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-
методичного центру культури

Переглядів: 609 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури