Головна » 2017 » Червень » 12 » Святкова феєрія у селі Есень
16:53
Святкова феєрія у селі Есень

09 червня 2017 року в будинку культури села Есень Ужгородського району на традиційній святковій феєрії («Gyermeknapi kavalkád») з нагоди Міжнародного дня захисту дітей побувала провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури Ольга Толвай. Організатором дійства виступила чудова людина, керівник народного хореографічного колективу народного танцю «Ритм» Тиберій Сабов разом із  бібліотекарями сіл Ужгородського району.

Творче дійство видалось на славу.  Для дітей було проведено багато майстер-класів, серед яких розпис на пляшках, створення паперових квітів, бодіпейнтінг (розмальовування обличчя) тощо. Особливо вразило, що під час свята між  конкурсами та виступами народного хореографічного колективу народного танцю «Ритм» як діти, так і дорослі виконували угорські традиційні етнічні танці. Незвичайним було те, що ні учасники колективу народного танцю, ні присутні, ні гості, не були одіті у національні костюми. Свято пройшло у затишній, домашній атмосфері, метою якого було створити комфортну обстановку без лишнього напруження, пафосу та офіціозу.

Конкурси були різноманітні: «намалюй на асфальті»; «веселі старти»; «вгадай  та заспівай пісню з мультфільму»; «хто більше з’їсть млинців»; «лусни повітряну кульку»  та багато інших. Переможці отримали подарунки.

У рамках днів єврейської культури на Закарпатті з міста Будапешт приїхав вокально-інструментальний гурт, учасники якого не просто грали на різноманітних музичних інструментах, але й знайомили дітей із кожним інструментом окремо. Мені також пощастило приєднатись до цього дійства, отримати масу приємних вражень, познайомитись ближче з угорською культурою.

Ольга ТОЛВАЙ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 1349 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури