Головна » 2015 » Серпень » 19 » СВЯТКУВАЛИ ЛЕМКИ ЗАКАРПАТТЯ
13:35
СВЯТКУВАЛИ ЛЕМКИ ЗАКАРПАТТЯ

Свято розпочалося розгортанням національного прапора та святковою ходою за участю керівництва краю та представників делегацій районів. Поважні гості та відвідувачі також оглянули виставку творів майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, посмакували стравами народної традиційної кухні та напоями.

Учасників та гостей фестивалю привітали голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василь Мулеса, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та інші. Традиційним було і запалення ватри.

У  пролозі прозвучала закарпатська народна пісня «Гей, пливе кача по тисині» у виконанні Дарини Степанюк. Хвилиною мовчання  вшанували пам’ять полеглих учасників АТО на Сході України.

Загалом у концертній програмі взяли участь 30 художніх колективів та виконавців із Великоберезнянського, Свалявського, Перечинського, Ужгородського районів.

Львівську область представив народний фольклорний колектив «Бойківські переспіви» із міста Турка, Івано-Франківщину – народна аматорська лемківська хорова капела «Бескід» із міста Івано-Франківськ та  чоловічий вокальний колектив «Кичера» зі Словаччини.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу народної творчості
та аматорського мистецтва Обласного організаційно-
методичного центру культури

Переглядів: 727 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури