Головна » 2016 » Червень » 7 » СВЯТО ФОЛЬКЛОРУ У КАМЙОНЦІ
12:05
СВЯТО ФОЛЬКЛОРУ У КАМЙОНЦІ

Фестиваль організували Союз русинів-українців Словацької Республіки, село Камйонка, Пряшівський самоврядний край і Любовнянський осередок культури в Старій Любовні з метою популяризації народного мистецтва та зміцнення творчих зв’язків.  

У заключній програмі фестивалю «Барвінкова Камйонка» прозвучали популярні українські народні пісні «Ой я знаю, що гріх маю», «Тихо над річкою», «Паде дощ», «Тиха вода», «Іванку, Іванку», «Чекала м тя, легінику» та інші у виконанні народного вокального  ансамблю «Оріховчанка» і солістки Мирослави Швах-Пекар. Зачарувала слухачів граю на бандурі і Марія Мартинюк. Шквал оплесків викликали народні танці «Бубнарський» та «Зарічевський чардаш» презентовані ансамблем «Писанка».

Захід відбувся за підтримки управління культури Закарпатської облдержадміністрації та сприяння Обласного організаційно-методичного центру культури.

Культурно-мистецька акція стала черговим оглядом діяльності аматорських фольклорних колективів, які розвивають сучасне пісенне, музичне і танцювальне мистецтво русинів-українців, популяризуючи як традиційну, так і стилізовану  народну  культуру.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності
та народної творчості Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 660 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури