Головна » 2015 » Травень » 7 » Творчий звіт міста Берегово
19:39
Творчий звіт міста Берегово

У фойє міського будинку культури було розгорнуто виставку робіт учнів загальноосвітніх шкіл міста, Берегівської гімназії, будинків дитячої та юнацької творчості. Вони представили графіку, живопис, вишивку, малу пластику, а також вироби у техніці квілінг, м’які іграшки, навіть ціле дерев’яне закарпатське міні-село. Були визначені і нагороджені переможці. Перші місця отримали Лейза Марк за роботу «Снігур до рідної домівки повернувся», Шукатка  Крістіна за роботу «Сльози дитини» та Бундович Жонетт за роботу «Молитва за Україну». За реферат «Чорнобильська катастрофа 1986 року та її наслідки» перше місце отримала учениця Берегівської гімназії Орос Кіті, друге – учні Берегівської загальноосвітньої школи № 10 Балажі Ніколетта та Томаш Ірко. Загалом учні продемонстрували високий рівень образотворчої грамоти, що свідчить про успішну роботу вчителів.

До експозиції увійшли і роботи майстрів народних художніх промислів, зокрема гончарні вироби та вишивка, виконані у традиційній манері, характерній для угорців Закарпаття.

Учасників концерту привітали секретар Берегівської міської ради Людмила Токар, в.о. начальника управління культури Ольга Матей і  директор Обласного організаційно-методичного центру культури, голова журі Ганна Дрогальчук. Захід відкрив духовий оркестр Берегівської дитячої школи мистецтв та дівчата-мажоретки. Окрім того, глядачі та члени журі (провідні методисти ООМЦК Мар’яна Чегіль, Яна Касарда-Микита і Володимир Мишанич) переглянули  виступи хористів, танцюристів, акторів, декламаторів, співаків.

Під час звіту підтверджували звання «народний» і «зразковий» такі колективи, як народний український театр ім. Ярослави Бандурович (керівники Ольга та Олександр Матей), народний угорський театр (керівник Магдалина Матей) Берегівського міського будинку культури; зразкова хореографічна студія Берегівського освітньо-культурного центру національних меншин (керівник Вікторія Бундаш) і народний ансамбль баяністів Берегівської дитячої школи мистецтв (керівник Юліанна Кіш).

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-
методичного центру культури

Переглядів: 616 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури