Головна » 2018 » Січень » 3 » У центрі уваги охорона нематеріальної культурної спадщини
12:58
У центрі уваги охорона нематеріальної культурної спадщини

20–21 грудня 2017 року провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта взяв участь у підсумковій ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи», яку провели Міністерство культури України та Український центр культурних досліджень за підтримки Національного заповідника «Софія Київська». Іван Васильович виступив із повідомленням «Індивідуальні особливості творчої манери розповіді оповідача Юрія Баняса (1930–1984)».

Метою наукового форуму було обговорення нагальних питань, пов’язаних з нематеріальною культурною спадщиною, її ролі для суспільства. У конференції також узяли участь зарубіжні й вітчизняні науковці, носії елементів нематеріальної культурної спадщини, представники громад та майстри.

Тематика конференції визначається за такими науково-практичними напрямами:

– Нематеріальна культурна спадщина як соціально-економічний ресурс розвитку регіонів: діяльність обласних центрів народної творчості.

– Роль системи освіти (формальної та неформальної) у формуванні механізмів збереження нематеріальної культурної спадщини.

– Діяльність громадських організацій у напряму збереження нематеріальної культурної спадщини.

– Технологія збереження і презентація об’єктів матеріальної культури та елементів нематеріальної культурної спадщини, що внесені до Регіонального, Національного переліків та Міжнародних списків ЮНЕСКО.

– Новітні технології як засіб збереження та популяризації матеріальної та нематеріальної культурної спадщини.

– Ресурси та механізми збереження і популяризації матеріальної та нематеріальної культурної спадщини у контексті грантової програми ЄС «Креативна Європа» в Україні.

Марина Офіцинська,
завідувач редакційного сектору
Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 542 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури