Головна » 2018 » Серпень » 1 » У Малій Білозерці за участі митців Закарпаття пройшов традиційний міжнародний мистецький пленер кераміки «Дивосвіт-2018»
17:46
У Малій Білозерці за участі митців Закарпаття пройшов традиційний міжнародний мистецький пленер кераміки «Дивосвіт-2018»

16 червня по 5 липня у Малобілозерській спеціалізованій естетичній школі-інтернаті «Дивосвіт» пройшов традиційний, ХІІ міжнародний мистецький пленер «Дивосвіт-2018».

Цього року у проведенні міжнародного пленеру взяли участь скульптори з Чехії, Словаччини, Білорусі, а також з українських міст – Києва, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Ужгорода, Кременчука.

Вже вкотре Закарпаття традиційно репрезентували відомі керамісти Мирослава Росул та В’ячеслав Віньковський. Вони, безперечно, входять у вузьке коло найкращих митців України, здобули широкого визнання як вдома так і за кордоном. Цьогоріч вони створили серію тематичних робіт : « Скіфи», «Тиша».

За результатами проведення ХІІ міжнародного мистецького пленеру «Дивосвіт-2018» буде виготовлено каталог із зразками кращих скульптурних композицій. А самі витвори мистецтва залишаться у Малій Білозерці і радуватимуть глядачів своєю неповторною красою.

Учасників вітали представники обласної і районної влади та спонсорів; відбувся  концерт  академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії, нічний випал скульптури на відкритому вогні .

 А головне, що пленер «Дивосвіт», який проходив три тижні завершився виставкою створених його учасниками робіт. Результат — приголомшливий шкільний сад, у якому за 12 років з'явилося більше сотні оригінальних садово-паркових скульптур.

Генеральні спонсори Міжнародний художній пленер «Дивосвіт»: Запорізький залізорудний комбінат, ТОВ «Михайлівський райагропостач».

Володимир Мишанич,
КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 420 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури