Головна » 2016 » Червень » 1 » У місті Ужгород протягом двох днів змагалися учасники ХІV обласного фестивалю ігор та iгрових програм «Грайлик–2016»
18:49
У місті Ужгород протягом двох днів змагалися учасники ХІV обласного фестивалю ігор та iгрових програм «Грайлик–2016»

Автор iдеї цього чудового мистецького дійства – викладач-методист циклової комісії культурно-дозвіллєвої діяльності і культурології Ужгородського коледжу культури і мистецтв, директор фестивалю «Грайлик-2016» Людмила Ухач.

Глядачами і безпосередніми учасниками фестивалю стали Ужгородський міський Центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді; діти, батьки яких перебувають у зоні АТО або сім’ї яких опинилися у важких обставинах; підлітки, що перебувають на обліку Кримінально-виконавчої інспекції внаслідок ранньої злочинності.

Активним учасником мистецької акції була і Ужгородська міська організація Товариства Червоного Хреста України, яка подбала, щоб дітки, що брали участь в іграх під час фестивалю, отримали подарунки – іграшки.

З найкращими привітаннями та побажаннями відкрили цю культурно-мистецьку акцію директор фестивалю «Грайлик–2016» Людмила Ухач, директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук і голова міської організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Митровцій.

Протягом дня представники культури, зокрема клубні працівники, викладачі шкіл мистецтв, загальноосвітніх шкіл із різних районів області, студенти коледжу культури і мистецтв на сцені гралися з дітьми, водночас удосконалюючись у своїх професійних уміннях.

За день журі, до складу якого увійшли голова журі – директор Ужгородського коледжу культури і мистецтв Наталія Шетеля, головний спеціаліст управління культури Закарпатської облдержадміністрації Світлана Мендель,  директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, мистецтвознавець, лауреат премії імені  Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделі, старший викладач кафедри «Живопису» Закарпатської академії мистецтв Роман Пилип, завідувач відділу Обласного організаційно-методичного центру культури Людмила Веклюк переглянуло ігрові програми учасників і сьогодні, першого червня, на Театральній площі о 12 годині відбулося нагородження переможців фестивалю-конкурсу у різних номінаціях.

Окрім цього, переможцями фестивалю було проведено велику кількість цікавих ігор, а кожному учаснику подаровано іграшки. Радощам діток не було меж.

За підсумками фестивалю визначені переможці:

Номінація «За кращий авторський твір»:
студенти ІІІ–ВД курсу Ужгородського коледжу культури і мистецтв (керівник – викладач-методист Людмила Ухач) – за сюжетно-ігрову програму «Граємося цілий рік».

Номінація «За кращу режисуру»:
народний театр районного будинку культури міста Свалява (керівник Маріанна Попович) – сюжетно-ігрова програма «Циркові пригоди Тусі та Барбарусі, а також Ірусі та Марусі».

Номінація «За краще музичне оформлення»:
Олександр Дубровка – викладач дитячої школи мистецтв села Широке Виноградівського району.

Номінація «За краще художнє оформлення (реквізит)»:
студенти ІІІ–А курсу Ужгородського коледжу культури і мистецтв (керівник – викладач Єлизавета Сівак)  – ігрова програма «Орел і орлята» (режисер Лілія Мірчук).

Номінація «Кращий ведучий»:
Наталія Васильєва – завідувач відділу клубної роботи Берегівського міського будинку культури.

Номінація «За використання народних мотивів»:
будинок культури села Соломоново Ужгородського району (керівник Цубера Наталія).

Номінація «Найкраща гра»:
Віталія Булина – викладач загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів села Лінці Ужгородського району.

Номінація «За творчий пошук та оригінальність»:
Лариса Магада  – завідувач клубу села Дубриничі Перечинського району

Номінація «Спеціальний приз журі»:
студенти ІІІ–А(Е) курсу Ужгородського коледжу культури і мистецтв (керівник – викладач Єлизавета Сівак) – ігрова програма «Червона шапочка».

І місце:
Лариса Магада – завідувач клубу села Дубриничі Перечинського району.

ІІ місце:
студенти ІІІ–ВД курсу Ужгородського коледжу культури і мистецтв (керівник – викладач-методист Людмила Ухач).

ІІІ місце:
учасники художньої самодіяльності будинку культури села Соломоново Ужгородського району (керівник Цубера Наталія).

Гран-прі:
народний театр Свалявського районного будинку культури (керівник Маріанна Попович).

Людмила ВЕКЛЮК,
завідувач відділу
Обласного організаційно-методичного центру культури,
член журі фестивалю

Переглядів: 644 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури