Головна » 2016 » Лютий » 4 » У Перечині презентували збірку поезій Василя Діянича
17:59
У Перечині презентували збірку поезій Василя Діянича

До книги ввійшли спогади про життя і творчість В.Діянича, маловідомі поезії, які раніше не публікувалися. Видання ініційоване Закарпатською організацією Національної спілки письменників України (голова Василь Густі) і присвячене 90-річчю від дня народження поета. Це друга посмертна збірка митця. Його твори вчать цінувати добро, шанувати, любити та пам’ятати свою рідну землю, край, де народився.

Відкрила захід директор Перечинської районної бібліотеки Любов Герцег. На презентації виступили упорядник та автор передмови до літературно-художнього видання, заслужений працівник культури України Василь Густі, голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір, головний спеціаліст управління культури Закарпатської облдержадміністрації Оксана Дурунда, донька поета Мирослава Галиця-Діянич, голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василь Мулеса та інші.

Також прозвучали пісні на слова Василя Діянича у виконанні солістки Перечинського районного будинку культури Тетяни Кречко під акомпанемент Івана Станка. Музичне вітання для гостей також підготував народний вокальний ансамбль «Вербиченька» будинку культури села Зарічово.

Книгу Василя Діянича «Гори ви мої мальовані» й видання інших закарпатських письменників передано бібліотекам району.

Віталій РАЦ,
завідувач відділу міжнародних зв’язків
у галузі культурно-освітньої діяльності
та народної творчості

Переглядів: 602 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури