Головна » 2015 » Вересень » 14 » У ПЕРЕЧИНІ ВІДСЯТКУВАЛИ «СЛОВЕНСЬКУ ВЕСЕЛІЦУ–2015»
19:14
У ПЕРЕЧИНІ ВІДСЯТКУВАЛИ «СЛОВЕНСЬКУ ВЕСЕЛІЦУ–2015»

На урочистому відкритті обласного свята звучали гімни України та Словаччини. З вітальним словом виступили голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова, голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір, Перечинський міський голова Мирослава Гуранич, голова Обласної культурно-освітньої організації «Матіца Словенска» на Закарпатті Йосип Гайніш.

Свято розпочалося «Молитвою за Україну» Миколи Лисенка у виконанні народного ансамблю пісні і танцю «Дружба» Ужгородського районного будинку культури. Хвилиною мовчання вшановали пам’ять Героїв з Перечинщини, полеглих у зоні АТО на сході України.

На сцені виступили художні колективи та окремі виконавці з Великоберезнянського, Іршавського, Свалявського, Ужгородського, Перечинського районів та гості із Словаччини. Традиційно, на фестивалі, проходила символічна естафета – «Курагов», яка передається від одного району до іншого. Цього року її передавала завідувачка районного організаційно-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Оксана Ільченко директору Перечинського районного будинку культури Євгену Судакову.

На території проведення фестивалю була розгорнута виставка творів народних умільців, ярмарка та дитячі атракціони. Учасники фестивалю були нагороджені подарунками, грамотами та подяками від організаторів.

 

Переглядів: 464 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури