Головна » 2018 » Липень » 26 » У рамках проведення першого етапу огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості комісі відвідала село Хижа Виноградівського району
11:27
У рамках проведення першого етапу огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості комісі відвідала село Хижа Виноградівського району

24 липня комісія до якої ввійшли директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, заступник директора Василь Барановський, головний спеціаліст департаменту культури ОДА Світлана Мендель в рамках проведення першого етапу огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості відвідали село Хижа Виноградівського району. Неабияке зацікавлення викликав невеликий імпровізований музей створений директором будинку культури Іриною Турцанаш.

Пані Ірина колекціонує  унікальні вироби  майстрів народних художніх промислів. Деяким – вже понад сто років. Зокрема це фарфорові тарілки та інші побутові речі, вишивані вироби долини річки Тиси тощо. Зі старих сорочок, що давно вже вийшли зі вжитку були створені неповторні костюми для дитячого ансамблю. Старовинні вишивки чудово збереглися. Їхні орнаменти барвисті і дуже складні, мало схожі на сучасну вишивку цього регіону, яка нині втратила багато автентичних елементів. Директор установи відзначила, що намагання пані Ірини зібрати та зберегти цю унікальну спадщину мають неабияке значення і цінність для майбутнього.

 В подарунок народному етнографічному музею ООМЦК вона передала старовинний перебераний рушник та фарфорову розписану тарілку виготовлену на одній із мануфактур «Ditman Urbaсh» на початку ХХ століття.

Володимир Мишанич,
КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 665 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури