Головна » 2017 » Червень » 19 » У Свиднику відбулося Свято культури русинів-українців Словаччини
16:38
У Свиднику відбулося Свято культури русинів-українців Словаччини

16–18 червня 2017 року у місті Свидник Словацької Республіки відбулося  63-тє  Свято культури русинів-українців Словаччини, на якому побували директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура, завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності та народної творчості Віталій Рац. Вони взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника полеглих Героїв,  костюмованій ході учасників свята, відвідали Музей української культури та спільну виставку робіт народного художника України Василя Свалявчика та його сина Петра.

На виставці-ярмарку свої роботи представили майстри Марія Купарь,  Андрій Зубенко, Неля Шандор, Андрея Прислупська  з Ужгорода, Петро Шегда з Міжгір’я, художник, голова спілки художників Перечинщини Віктор Геровський, а також Наталія Геровська, Іванна Головей, Діана Микульця, Валерій Козуб.

Захід відбувся у рамках договору про творчу співпрацю між управлінням культури Закарпатської облдержадміністрації та Союзом русинів-українців Словаччини.

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 768 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури