Головна » 2018 » Квітень » 30 » Учасники обласного семінару-пленеру надихались «Квітневим Ужгородом»
13:06
Учасники обласного семінару-пленеру надихались «Квітневим Ужгородом»

26 квітня в обласному центрі відбувся черговий обласний семінар-пленер "Квітневий Ужгород". У ньому взяли участь як митці-аматори, так і професійні художники з Великоберезнянщини, Виноградівщини, Воловеччини, Іршавщини, Мукачівщини, Перечинщини, Свалявщини та міст Ужгород і Мукачево. Митці зображували куточки міста над Ужем, які припали їм до душі.

Приємно, що вже вкотре відгукнулися на пропозицію взяти участь у пленері відомі педагоги та митці з величезним творчим досвідом, які десятиліттями щедро діляться своїми знаннями з дітьми і виховали не одне покоління художників та добрих людей, не байдужих до краси. А це – Емма Левадська, Олександр Сидорук, Василь Вовчок і Олена Тріщук-Гораль.

Серед найактивніших учасників пленеру – Магдалина Березанич, Антон Секереш, Микола Іванчо, Тетяна Сопільняк та Віктор Андріанов. Цьогоріч долучилися до акції також Марта Цуга, Віталій Дорош, Ольга Гал, Михайло Грига й ін. Уперше творили на пленері Вікторія Ловга, Альона Попдякуник та Аркадій Мухомед'янов.

Попрацювавши, художники зібралися за круглим столом на базі центру культури, поспілкувались у дружній невимушеній атмосфері. Василь Вовчок поділився спогадами про Ернеста Контратовича й інших корифеїв крайового малярства, розповів про цікаві та маловідомі факти з їхньої біографії. Антон Секереш поділився історіями, які йому довелося почути з уст митців, викладачів, котрих він добре знав і з вдячністю береже пам'ять про них донині.

Без сумніву, всі, хто долучився до акції, отримали новий досвід і щире задоволення від спілкування.

Результати пленеру за кілька тижнів будуть представлені виставкою у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

Володимир Мишанич,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

Переглядів: 483 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури