Головна » 2015 » Липень » 12 » Учасники пленеру “Травневий Ужгород” представили свої роботи
18:36
Учасники пленеру “Травневий Ужгород” представили свої роботи

 Вони репрезентують живопис та графіку. У їхніх роботах місто Ужгород постає у всій своїй красі. Митці спонукають нас оглянутись навкруги, побачити і звернути увагу на світ, що нас оточує, на його безперервну й постійну мінливість і неповторність. Вони ніби стверджують – полюби цей світ і він відплатить тобі сторицею, водночас нагадуючи нам відомий вислів Достоєвського про те, що краса врятує Світ.

 Відзначу, що кожен із митців цікавий і неповторний у своїх роботах, має улюблену тематику, техніку, рівень майстерності. Але всіх їх об’єднує любов до мистецтва, до своєї малої батьківщини Закарпаття, до України, до життя. Сонячна, чиста, дзвінка палітра кольорів характерна для крайової школи малярства. Вона й вирізняє переважну більшість робіт художників.

Виставка організована за результатами пленеру, що відбувся наприкінці травня й був проведений Обласним організаційно-методичним центром культури. Її мета – розширити кругозір самодіяльних митців, дати їм можливість ознайомитись із творчістю професійних майстрів пензля, що сприятиме їхньому творчому зростанню, надихатиме до роботи.

Відкрила виставку бібліотекар відділу обслуговування Центральної міської бібліотеки Андріана Гузак, яка розповіла, що це уже не перша виставка, яку проводить клуб «Арт-Панорама». Своїми враженнями поділилися  директор Центру культури Ганна Дрогальчук, художники краю Василь Вовчок та Сергій Глущук. Багато теплих слів з нагоди відкриття виставки сказали журналіст Василь Бедзір та поет Михайло Бабидорич.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури

 

Переглядів: 657 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури