Головна » 2018 » Липень » 10 » Ужгородські митці у Хорватії
15:09
Ужгородські митці у Хорватії

З 25 червня по друге липня 2018 року, згідно договору про співпрацю між Обласним організаційно-методичним центром культури та Культурним товариством русинів і українців Горанської жупанії (Хорватія) в місті Матула відбувся черговий міжнародний пленер, організований і проведений головою товариства Владом Провчі. Серед його учасників ужгородці Олена Кондратюк, Костянтин Ковган, Григорій Гой та автор цих рядків. Цьогоріч  координатором пленеру виступив провідний методист комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради Костянтин Ковган.

У рамках пленеру учасники мали можливість взяти участь у фестивалі образотворчого мистецтва та художніх промислів, що відбувся на початку липня у місті Трсат. Їхні роботи, експоновані на фесті, були позитивно відзначені спеціальною комісією.

Митці  репрезентували свою творчість, мистецтво Закарпаття в Хорватії, а також ознайомилися з культурою братнього народу.

Оглядаючись у минуле. Влітку 2011 року  в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбулася персональна виставка художника з Хорватії Владо Провчі. До експозиції ввійшло 27 полотен з чарівними краєвидами Адріатики. Вона не пройшла непоміченою. Про неї писали в пресі, були репортажі по телебаченню. Інформацію про неї можна знайти в Інтернеті на різних сайтах. Відтоді й триває співпраця Обласного організаційно-методичного центру культури з художником, який, окрім того, є ще й головою Культурного товариства русинів і українців Горанської жупанії. За цей період Хорватію відвідало десятки митців Закарпаття, України, які назавжди полюбили цих щирих і гостинних людей, їхній благодатний край. Відзначу, що пан Владо систематично організовує виставки у різних містах Хорватії. Він всіляко популяризує їхнє мистецтво в країні, сприяє налагодженню культурно-мистецьких зв’язків.

Володимир Мишанич,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

 

 

Переглядів: 498 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури