Головна » 2016 » Вересень » 28 » В Ужгороді обиратимуть музикантів на фестиваль «Червона рута–2017»
12:41
В Ужгороді обиратимуть музикантів на фестиваль «Червона рута–2017»

«Червона рута» відкриє нові імена і виведе їх на велику сцену, залучить українську молодь до формування патріотичної свідомості засобами української масової музики. Фестиваль безплатний – «перепусткою» для учасників є три пісні українською мовою. Він має «засвітити» ще більше хороших музикантів, адже український музичний простір нарешті звільняється від російської «попси», що дає можливість заповнити його якісним вітчизняним продуктом.

Лауреати відбіркового конкурсу представлятимуть Закарпаття у XV Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який відбудеться 2017 року в одному з найбільших міст України. До слова, у 2015 році фестиваль проходив у місті Маріуполь.

Нагадаємо, що серед найкращих солістів та гуртів відбіркового конкурсу 2014 року – Ірина Колесник, Маріанна Окс, Даніела Якобчук (популярна музика); Роман Кінев (акустична музика); Мирослава Копинець (інша музика); ансамбль народної музики Ужгородського коледжу культури і мистецтв (український автентичний фольклор), гурти «Фан-Фан», «Схід Сонця» та «Комутація» (рок-музика).

У ХІІІ Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута» (м. Київ, 2013) перемогу в номінації «поп-музика» здобула ужгородка Мирослава Копинець. Вона була кращою серед 25 конкурсантів з усіх регіонів України. А у номінації «український автентичний фольклор» за напрямком «Обрядові дійства» лауреатом другої премії став народний фольклорний колектив будинку культури села Золотарево Хустського району (керівник Марія Бабич). Учасниками фінальних конкурсів фесту «Червона Рута–2013» були також ужгородські гурти «Маємо назву» (у номінації акустична музика) та «Волюм Контроль» (у номінації інша музика).

Тож чекаємо заявки на участь у конкурсі. Прийом заявок триватиме до 7 жовтня. Адреса: м. Ужгород, вул. А. Волошина, 18 (поверх 2), ел.адреса: oomckuzh@gmail.com, контактні тел.: (03122) 3-40-35, 3-60-35.

Реєстрація учасників розпочнеться восьмого жовтня о 9.00, прослуховування – о 10.00.

Співорганізаторами відбіркового конкурсу є управління культури Закарпатської облдержадміністрації, а також Обласний організаційно-методичний центр культури.

Відбір в Ужгороді буде, як і попередні роки, доволі складний, адже вимоги до учасників серйозні.

Змагатимуться конкурсанти у шести музичних жанрах: популярна, сучасна танцювальна, рок, акустична, інша музика та український автентичний фольклор.

Критеріями відбору є: професіоналізм, новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною музикою.

У жанрі українського автентичного фольклору важливим критерієм оцінки є відповідність виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, а його виконання – максимально наближене до виконання справжніми носіями традиційної народної культури.

Обласний організаційно-методичний центр культури

Переглядів: 524 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури