Головна » 2017 » Червень » 6 » В Ужгороді відзначили День богемістики і словакістики
15:50
В Ужгороді відзначили День богемістики і словакістики

Першого червня в рамках відзначення Дня богемістики і словакістики у приміщенні  Почесного консульства Чеської Республіки в Ужгороді відбувся круглий стіл: «Вишеградська четвірка. Пріоритети для України», у якому взяла участь і директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук.

Головна мета зібрання – створення платформи для пропаганди чеської і словацької культури та творчості у всіх галузях, шкільної освіти, науки, досліджень й інновацій у Закарпатської області; надання інформації про Чеську Республіку і Словацьку Республіку, здійснення функцій комунікації з суспільством, засобами масової інформації і міжнародними суб’єктами; підтримка вивчення та поширення чеської і словацької мов.

Участь у святкуванні також взяли представники дипломатичного корпусу, органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці й експерти громадських та наукових організацій, творча інтелігенція, молодь, студенти, діти. З музичним вітанням виступив народний вокальний ансамбль «Арніка».

Модератор – Тетяна Сергієнко, співорганізатор свята «День богемістики і словакістики», голова Закарпатського товариства чеської культури, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».

Також було вирішено клопотати до ОДА в Закарпатській області, щодо встановлення статусу «обласний» Фестивалю чеської пісні «Колочавське відлуння тересвянської долини» та підписання Договору про співробітництво між Закарпатським обласним організаційно-методичним центром культури і Закарпатським товариством чеської культури.

Переглядів: 445 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури