Головна » 2015 » Листопад » 13 » В Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся семінар-практикум
17:18
В Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся семінар-практикум

Семінар-практикум виявився напрочуд цікавим і потрібним. Кожен присутній взяв для себе  певний багаж потрібної для роботи інформації, збагатився позитивними емоціями.  

Відкрила цей захід директор Ужгородського коледжу культури і мистецтв Наталія Шетеля, яка підкреслила його важливість, побажала всім присутнім продуктивної та творчої праці.

Єлизавета Сівак, голова циклової комісії культурно-дозвіллєвої діяльності та культурології коледжу, заслужений працівник культури України, виступила з питанням «Структура методичного керівництва клубними установами, фінансово-економічна діяльність культурно-дозвіллєвих закладів», де детально і дохідливо пояснила  про напрямок діяльності керівників клубних установ, укладання ними соціально-творчих замовлень, договорів, угод тощо за надані послуги у культурно-дозвіллєвій сфері; про активізацію роботи районних методичних служб, їх виїзди безпосередньо до сільських клубних закладів, надання їм відповідних консультацій.

Пріоритетна роль у вихованому процесі молодого покоління нині належить національно-патріотичному напрямку, основою якого є формування почуття патріотизму, національної самосвідомості, гордості за свій народ, за свою державу.

З тематичним практичним заняттям до Дня захисника України «Сила нескорених» виступила викладач-методист предметів народознавство та культурологія Віра Кучмаш, яка долучила всіх учасників семінару до світу історії, героїчного минулого українських козаків, використавши при цьому фрагменти фільму Єже Гофмана «Вогнем і мечем», нагадавши про дату святкування – 14 жовтня, а також про можливість використання мелодій про Другу Світову війну на актуальний у теперішній час текст.

Викладач вищої категорії Марія Мартинюк предмету організація і методика та навчальна практика  культурно-дозвіллєвої діяльності у своєму виступі «Аматорські об’єднання та клуби за інтересами як ефективна форма організації дозвілля» пояснила процес створення і діяльність клубних формувань – любительських об’єднань та клубів за інтересами, вказала на документацію, яка при цьому оформляється (Статутів, емблем, девізів, планів роботи тощо). Наголосила на тому, що ці формування мають повне право надавати платні послуги, і що для цього потрібно.

Захоплюючим був і виступ  викладача-методиста предмету організація і методика та навчальна практика  культурно-дозвіллєвої діяльності Людмили Ухач на тему «Організація ігрової діяльності в закладах культури.  Практичне проведення ігор.», де було продемонстровано цікаві ігри та процес виготовлення реквізитів для них.   

Емоційним було практичне заняття викладача-методиста угорського відділення Ірини Кордобан предметів народознавство, культурологія, культурно-дозвіллєва діяльність. Мова йшла про підготовку і проведення масового заходу, розробку сценарію, який є основою будь-якої мистецької акції. Наголошувалося про підняття престижу клубного працівника на селі, і його зусилля, які для цього треба прикласти.

Директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук показала детальну картину, підкріпивши демонстрацією фотоматеріалу, про спільну роботу Центру з районними і міськими центрами культури. Розповіла про підготовлені і проведені масові заходи не тільки в межах країни, області, району, а й за кордоном; про семінари, пленери, майстер-класи для працівників районних методичних служб; огляди-конкурси методичних районних і міських методичних кабінетів, сільських закладів культури клубного типу, що опроводяться раз на два роки; творчі звіти районів і міст; методичні матеріали, узагальнення досвіду роботи тощо.

Підкреслила, що все культурне життя краю, робота методистів Центру, районів і міст висвітлюються у щоквартальному віснику Обласного організаційно-методичного центру культури   «Культурологічні джерела».

Усіма виступаючими були підготовлені цікаві методичні розробки: рекомендації, сценарії, ігри тощо.

Далі учасники семінару-практикуму мали можливість ознайомитися з роботою методичних кабінетів коледжу.

А на закінчення викладачі Ужгородського коледжу культури і мистецтв Єлизавета Сівак, Марія Мартинюк та Єлизавета Бабяк разом із студентами  показали захоплюючий обрядовий масовий захід «Приходьте до нас на вечорниці».

Людмила Веклюк,
завідувач відділу інновацій
та соціально-культурних програм, технологій
і культурно-дозвіллєвої діяльності

Переглядів: 592 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури