Головна » 2016 » Червень » 3 » В Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся захист курсових робіт із навчальної дисципліни «Народознавство»
11:46
В Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбувся захист курсових робіт із навчальної дисципліни «Народознавство»

Уже сьогодні у стінах навчального закладу студенти думають про те, які заходи будуть проводити у майбутньому. Так, Крістіна Мишанич захищала роботу на тему «Літня обрядовість. Календар літніх свят». На запитання, як буде використана  її робота, вона впевнено відповідала, що мріє провести свято Івана Купала, бо воно їй дуже сподобалося. Уже написала сценарій свята, розробила вікторину до нього. Кожен зі студентів працював творчо над розробкою вікторин, кросвордів, пошуком сценаріїв до теми, що стане хорошою основою при проведенні заходів на народознавчу тематику. Надзвичайно вдало студентами були підібрані наочні матеріали: відео, презентації, слайд-шоу. При виборі тем студенти керувалися власними уподобаннями та дослухалися до порад викладача. Тематика робіт різноманітна: «Українське народне весілля» – робота студентки Євгенії Савули, цікавий матеріал про звичаї під час народження дитини представила  Габріелла Дудинець. «Народна мудрість – у кожен дім: і літнім людям, і молодим. Народні знання в Україні» – тема курсової роботи Мирослави  Піцур, яка змістовно її розкрила. Тема «Народні промисли та ремесла»   зацікавила  Миколу Микуляка, який запропонував вікторину «Назвіть, що це за промисел?», використавши  предмети, що представив як унаочнення.

Керівник студентських робіт – досвідчений викладач-методист Людмила Ухач. Своє завдання як викладача вбачає у розвитку творчої ініціативи, самостійності, відповідальності й організованості  студентів. Курсові роботи, що захищалися, дозволили студентам показати можливості використання скарбів українського фольклору, народних знань, досвіду вирішення актуальних питань для життя теперішнього покоління, розширити простір для розвитку самостійної діяльності.

Студентами зібраний та систематизований багатий матеріал із народознавства. Радимо працівникам культури звертатися у коледж та скористатися  цікавою інформацією на різноманітні теми.

 Людмила ВЕКЛЮК,
завідувач відділу
Обласного організаційно-методичного центру культури

Переглядів: 626 | Додав: oomckuzh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наша адреса
Закарпатський ООМЦК
вул. Волошина, 18
Ужгород, 880005



+38(03122)34035 oomckuzh@gmail.com
Ми на мапі
Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури